Tudta Ön...

hogy évi 17 millió km-t teszünk meg?

hogy naponta 365 árushelyi járatot indítunk?

hogy évi 381 millió lappéldányt veszünk át?

hogy évi 145 millió db remittendát kezelünk?

hogy évi 39.500 tonnát mozgatunk meg?

hogy több mint 650 kiadó Partnerünk van?

hogy évi 15.400 lapot kezelünk?

hogy több mint 1.670 kiadványt terjesztünk?

hogy az ország 97,3%-a az olvasónk?

Cégbemutató
Kiadóknak
Kereskedőknek
Pick Pack Pont
Üzlethálózatunk
Hirdetőknek
Ügyfélkapcsolat
Általános tájékoztató pavilonok üzemeltetéséhez

Amit nyújtunk:

 
 • Multinacionális háttér
 • Bevezetett, ismert márkanevek
 • Üzemeltetéshez szükséges eszközök, berendezések, engedélyek
 • Széleskörű szakmai támogatás
 • Képzés
 • Forgalom utáni jutalék

Főbb feladatok:

 • A pavilon eredményes üzemeltetése
 • A hírlapok és egyéb kereskedelmi termékek, szolgáltatások értékesítése
 • A vásárlók színvonalas kiszolgálása
 • Pontos készletkezelés
 • A pavilonnal kapcsolatos adminisztráció vezetése 

Elvárások:

 
 • Kereskedelmi tapasztalat és szemléletmód
 • Vállalkozó szellem
 • Felhasználói szintű számítógépes alapismeretek (Word, Excel)
 • Indulótőke
 • Vállalkozás
 • Jó kommunikációs készség
 • Precizitás
 • Felelősségtudat
 • Megbízhatóság, határozottság
 • Erkölcsi bizonyítvány
 • 0-s APEH igazolás

   
 

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS A PAVILONOK ÜZEMELTETÉSI FELTÉTELEIRŐL   

Üzemeltetési forma

A pavilonokat a Lapker Zrt. vállalkozási formában üzemelteti, mégpedig oly módon, hogy a vállalkozóval Közvetítői Szerződést köt, amely határozatlan időre szól. A pavilon üzemeltetéséről szóló szerződés aláírásához értelemszerűen szükséges, hogy leendő partnerünk rendelkezzen a Lapker Zrt. által elfogadott vállalkozási formával. (Pl. egyéni vállalkozói igazolvány) 

Üzemeltetési költségek

A pavilonok létesítésével (pl. engedélyek, berendezés), működésével (pl. bérleti díj, karbantartás) és üzemeltetésével (energiadíjak, nyomtatványok, stb.) kapcsolatos összes költséget a Lapker Zrt. viseli.

Termékkör

A forgalmazható termékek körét az árushelyre érvényes működési engedély határozza meg. A hírlapokon kívül minden pavilonunkban árusíthatók telefonkártyák és mobilfeltöltő-kártyák. Az árushelyeket minden termékkel a Lapker Zrt. látja el. 

Árukészlet

A pavilon zavartalan működéséhez szükséges árukészletet a vállalkozónak kell megfinanszíroznia. A hírlapok esetében a kiszállított és visszavett áru jutalékkal csökkentett összegéről a Lapker Zrt. hetente számlát készít, melyet a következő hét szerdáján a hírlapokkal együtt küld ki a vállalkozó részére, amit fizetési határidőre, átutalással kell kiegyenlíteni. Egyéb termékek esetében is hetente készíti el a Lapker Zrt. a számlát, amit a következő heti értékcikk kiszállítással együtt juttat ki a vállalkozó részére. Ezt szintén átutalással kell kiegyenlíteni.

Óvadék

A késleltetett számlázás miatt óvadék letétbehelyezését kérjük. Szerződéskötésig a pavilon átlagos havi bruttó forgalmának 25-30 %-át kell óvadékként letétbe helyezni az üzemeltető vállalkozó bankszámláján. A letétbe helyezett összegről a zárolás után kiadott fedezet igazolásnak határozatlan időre kell szólnia, azonnali inkasszó benyújtási lehetőséggel.

Elszámolás, jutalék

A Lapker Zrt. és az üzemeltető vállalkozó között létrejött szerződésben a vállalkozó vállalja, hogy a pavilont a Lapker Zrt. előírásainak megfelelően üzemelteti. Az üzemeltető vállalkozó a pavilon forgalma után árucsoportonként különböző mértékű forgalmi jutalékra jogosult. A hírlapeladás utáni jutalékkulcs mindig az adott árushelyre egyedileg kerül meghatározásra, az egyéb termékek jutalékkulcsa pedig minden árushelynél azonos mértékű. A vállalkozás fenntartásával és működésével kapcsolatos összes költség a vállalkozót terheli (alkalmazottak bérköltsége és járulékai, és a vállalkozás bevétele utáni adók befizetése, könyvelési költség).

Oktatás

Az árushely működtetéséhez szükséges ismereteket a Lapker Zrt. ingyenes tanfolyam keretében adja át a vállalkozónak és alkalmazottjainak. Az oktatás kettő nap, mely elméleti és gyakorlati képzésekből áll. A tanfolyamokat Budapesten tartjuk.


GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK A PAVILONOK ÜZEMELTETÉSÉVEL KAPCSOLATOSAN  

Hogyan lehet jelentkezni?

Pályázati adatlapot és fényképes önéletrajzot a Lapker Zrt. Kiválasztási csapata címére (1097 Budapest, Táblás u. 32.) vagy a palyazatok.kisker@lapker.hu e-mail címre kérjük eljuttatni.  

A döntés után mennyi időbe telik, amíg az árushely átvehető?

Személyes beszélgetésünk során minden olyan információt rendelkezésére bocsátunk az adott üzlettel kapcsolatban (nyitva tartás, óvadék mértéke, az elmúlt időszak forgalmi- és jutalékadatai), ami ahhoz kell, hogy leendő partnerünkként el tudja dönteni, a szóban forgó pavilon megfelel-e az elképzeléseinek. Amennyiben megszületik a döntés, hogy szeretné az adott pavilont üzemeltetni, úgy a szükséges tanfolyam elvégzését követően kerülhet sor a szerződéskötésre, majd a szerződés aláírása után a pavilon tényleges átvételére. Ez a személyes megkereséstől számítva általában 1-4 hétbe telik.

Milyen költségekkel kell számolnom a későbbiekben?

A vállalkozás fenntartásával és működésével kapcsolatos összes költség a vállalkozót terheli (alkalmazottak bérköltsége és járulékai, és a vállalkozás bevétele utáni adók befizetése, könyvelési költség).

Mi határozza meg a pavilonok nyitva tartását?

Az adott árushely nyitva tartási idejét az üzemeltető vállalkozó határozza meg, mely a Kereskedelmi Ügynöki Szerződés részét képezi.  

Lehet-e egyszerre több pavilont üzemeltetni?

Kezdésként egy pavilonnal javasoljuk indulni, azonban a későbbiekben természetesen lehet. 

Milyen összegű jutalékra számíthatok egy pavilon üzemeltetése során?

A pavilon jutaléka függ a forgalmazott termékek körétől, az értékesített termékek összetételétől, valamint az egyes termékcsoportok után járó jutalék összegétől. Az elmondottak értelmében egy ún. „átlagos jutalékot” nem lehet meghatározni, hiszen az eltérő termékválaszték és a változó jutalékkulcsok miatt akár két közel azonos forgalmú pavilon jutaléka között is lehet lényeges különbség, tehát a jutalékkal kapcsolatos információk mindig csak egy adott pavilonra vonatkoznak. 

Van-e lehetőség új helyszínen történő pavilontelepítésre?

A Lapker Zrt. pavilonhálózatát nem bővíti, csak az aktuálisan felmerülő címekre keres új üzemeltetőket.

További információt szívesen nyújtunk hétfőtől–péntekig 09:00-16:00 óráig!

A pályázati adatlap letöltéséhez kattintson IDE.

 
 
info@lapker.hu